Politica de confidentialitate

Va multumim pentru ca vizitati acest site al companiei ING. Pastrarea confidentialitatii datelor personale ale clientilor nostri este foarte importanta pentru ING, constituind si o dovada de apreciere a increderii pe care ne-ati acordat-o devenind clientii nostri. Pentru a putea veni in intampinarea nevoilor dvs. cu produse si servicii specifice si inovatoare, trebuie sa inregistram, pastram si sa utilizam anumite informatii personale despre clientii nostri. Dar intentia noastra este sa tratam informatiile personale pe care ni le furnizati cu maxima grija si respect, in concordanta cu principiile prezentate mai jos.

Inregistrarea si utilizarea datelor personale

Cand vizitati si navigati pe site-ul nostru, sau cand comunicati cu noi prin acest mijloc, ING inregistreaza numai informatiile pe care dvs. ni le oferiti in mod voluntar.

Toate informatiile sau materialele trimise companiei ING prin acest site pot fi utilizate de catre aceasta in conditiile prezentate mai jos. Transmitand informatii sau materiale prin intermediul acestui site, dvs. oferiti companiei noastre acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca ING poate utiliza liber, in interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul site-ului nostru. ING nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

Aceste date pot sta la baza studiilor despre clienti realizate de compania noastra, sau a studiilor privind comportamentul general al clientilor referitor la Internet (numarul de vizite, timp mediu petrecut, pagini vizitate, precum si alte statistici generale referitoare la vizitatorii site-ului nostru; utilizate pentru monitorizarea performantei site-ului si pentru sporirea accesibilitatii site-ului) si pot fi oferite unor terte parti; oricum, in aceasta situatie, nu sunt transmise si datele personale de identificare. Prin "date personale" se denumesc datele unice individuale, referitoare la nume, adresa, Cod Numeric Personal sau numar de telefon. Periodic, este posibil sa va solicitam prin site-ul nostru informatii personale pentru a va putea trimite materialele solicitate, a va raspunde la intrebari sau pentru a va putea oferi un produs sau serviciu. Acest website foloseste Google Analytics, un site de date analitice oferite de Google, Inc. Pentru vizualizarea Google Analytics “Terms of Service”, va rugam sa accesati http://www.google.com/analytics/tos.html.

Divulgarea informatiilor personale ale clientilor

Cu exceptia situatiilor prezentate mai jos, nu vom dezvalui fara autorizare nici o informatie referitoare la clientii nostri. Pe baza consimtamantului dvs. expres si neechivoc, oferit astfel si numai in limitele legislatiei in vigoare, in scopul de a raspunde solicitarilor dvs. prin oferirea de noi servicii care pot prezenta interes pentru dvs., este posibil sa oferim astfel de informatii catre:

 • Furnizori de servicii din urmatoarele domenii: marketing, servicii administrative si de procesare a tranzactiilor; reasiguratori; alti furnizori de servicii; toti fiind de acord cu pastrarea confidentialitatii informatiilor;
 • Organizatii sau companii care coordoneaza studii specifice si care sunt de acord sa pastreze confidentialitatea informatiilor primite;
 • Agentii de stat, guvernamentale sau asociatii din domeniul asigurarilor, daca legislatia stipuleaza acest lucru;
 • Alte organisme, in scopul protejarii intereselor noastre legale;
 • Alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor si serviciilor noastre;
 • Agenti care au relatii profesionale cu clientii respectivi;
 • Companiile din cadrul Grupului ING. Lista companiilor apartinand ING Group in Romania este este disponibila pe site-ul ING Bank sau poate fi obtinuta printr-o solicitare adresata bancii.

Prin intermediul site-ului nostru, nu vor fi divulgate date privind originea rasiala sau etnica, convingerile politice, religioase, filozofice sau de natura similara, de apartanenta sindicala sau date cu caracter personal privind starea de sanatate sau viata sexuala.

Modalitati de comunicare

Intregul continut al site-ului ING este protejat prin Legea drepturilor de autor, toate drepturile fiind rezervate. Orice comentarii sau intrebari referitoare la compania noastra sunt binevenite.

Vom comunica comentariile si intrebarile dvs. colegilor din Departamentul pentru Clienti, precum si colegilor care pot raspunde cel mai bine intrebarilor si preocuparilor dvs. Informatiile transmise prin e-mail pot fi accesate si vizualizate pe durata transmiterii lor, fara permisiune prealabila, de catre utilizatori de Internet. Alte modalitati prin care ne puteti contacta sunt: prin office-ul la care sunteti alocat, prin consultantul dvs, telefon sau posta.

Securitatea informatiilor

Pentru protejarea informatiilor personale despre dvs., ING solicita utilizarea tehnologiilor de encriptare pentru anumite tipuri de transmisii coordonate prin acest site. Chiar daca oferim aceste tehnologii si utilizam si alte masuri de precautie pentru a proteja informatiile confidentiale si a oferi securitatea corespunzatoare, nu garantam ca informatia transmisa prin Internet este securizata, sau ca aceste transmisii nu vor fi intarziate, intrerupte, interceptate sau nu vor prezenta erori. Referitor la utilizarea acestui site, veti stabili sau primi de la ING coduri de identificare, parole si alte coduri de securitate "coduri de client" de care veti avea nevoie pentru a accesa si utiliza anumite facilitati ale acestui site. Dvs. sunteti responsabil pentru mentinerea confidentialitatii codului dvs. de client. Va asumati responsabilitatea deplina pentru toate activitatile care presupun utilizarea codului dvs. de client, avand in vedere ca ING nu are obligatia de a pune la indoiala autoritatea sau proprietatea oricareia dintre instructiunile trimise prin intermediul codului personal al clientului. Sunteti de acord ca ING nu este responsabila pentru pierderile care pot rezulta din probleme de securitate determinate de faptul ca dvs. nu ati pastrat confidentialitatea codului dvs. de client.

Sunteti de asemenea de acord sa anuntati in cel mai scurt timp compania ING in urmatoarele situatii:

 • Pierderea sau furtul codului de client;
 • Accesul neautorizat al altor persoane la codul dvs. de client.
 • Sunteti de acord ca utilizatorii acestui site, precum si utilizatorii, proprietarii sau managerii altor site-uri nu pot:

  • Sa inregistreze sau sa stocheze date personale despre alti utilizatori ai acestui site;
  • Sa incarce, sa transmita prin e-mail sau prin alte mijloace orice material care contine virusi sau alte coduri, fisiere sau programe care pot intrerupe, limita sau interfera cu functionalitatea oricarui software, hardware, baza de date sau fisier, sau orice echipament de comunicare care este detinut, inchiriat sau utilizat de catre ING.

Modificari ale acestei pagini

ING isi rezerva dreptul de a schimba, modifica, adauga sau elimina oricand aceasta pagina fara nici o notificare prealabila.