Standardul privind conformitatea fiscala a conturilor din strainatate

Introducere in CRS

Common Reporting Standard (CRS) este un standard global privind schimbul automat de informatii, emis de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE). Acesta are ca scop prevenirea evaziunii fiscale si imbunatatirea conformarii fiscale internationale, oferind tarilor participante transparenta cu privire la activele financiare offshore detinute de rezidentii lor. ING este în conformitate cu CRS la nivel global.

Incepand cu 1 ianuarie 2016, CRS se aplica persoanelor fizice si juridice. Mai mult de 100 de tari s-au angajat sa adere la CRS, inclusiv toate statele membre ale UE si diverse centre financiare internationale cheie.

Cum functioneaza CRS?

Institutiile financiare (cum este ING) sunt obligate sa aplice anumite proceduri de precautie privind identificarea conturilor clientilor lor si sa raporteze conturile financiare detinute direct sau indirect de catre rezidentii fiscali straini, catre autoritatile fiscale locale. Ulterior, prin schimb automat de informatii, autoritatile fiscale locale vor raporta aceste informatii catre autoritatile fiscale straine corespondente.

Ce face ING?

ING va aplica anumite proceduri de precautie privind identificarea conturilor clientilor sai, prevazute de Legea 207/2015 privind Codul de procedura fiscala. Ulterior, conturile financiare detinute direct sau indirect de catre rezidentii fiscali straini vor fi raportate la autoritatea fiscala locala.

Ce inseamna pentru dumneavoastra?

Daca veti fi impactat de CRS, va vom solicita completarea unui formular de auto-certificare, care include informatii referitoare la rezidenta dumneavoastra fiscala. In cazul unor modificari de circumstante care vor afecta clasificarea dumneavoastra din perspectiva CRS, va rugam sa ne informati cu privire la acest aspect si sa completati un nou formular de auto-certificare.

Alte intrebari?

Pentru mai multe detalii privind CRS, va rugam sa accesati site-ul web al OECD sau sa contactati autoritatile fiscale locale / autoritatile fiscale ale tarilor dumneavoastra de rezidenta.

Documente