Depozite la termen

Depozite la termen in lei si euro.

  • Cea mai buna dobanda de la ING cu Depozit Bonus pe 4 luni: 1,5% p.a.
  • Costuri 0
  • Il deschizi simplu, direct din Home'Bank
Intra in Home'Bank

Cat te costa?
Cat te costa?

Cat te costa?
  • 0 lei deschiderea depozitului la termen 
  • 0 lei lichidarea depozitului la termen
  • 0 lei comision transferuri in contul curent ING
Intra in Home'Bank

Cu ce suma pot deschide un ING Depozit Bonus?

Poti deschide ING Depozit Bonus cu suma economisita in ING Economii ce depaseste media economiilor tale din ultimele 3 luni. In calculul mediei intra soldurile zilnice ale conturilor tale ING Economii, ING Depozit Bonus si ING Depozit in lei. Poti avea cel mult 50.000 lei in depozite Bonus si maxim 10 depozite Bonus in acelasi timp.

Media economiilor din ultimele 3 luni (ING Economii + ING Depozit in lei) Sold conturi ING Economii Sold conturi ING Depozit Sold total (ING Economii + ING Depozit) Suma maxima cu care se poate deschide depozitul Bonus Explicatie
1.000 lei 1.100 lei 0 lei 1.100 lei 100 lei Diferenta dintre soldul total si media din ultimele 3 luni este de 100 de lei. Aceasta suma este disponibila in ING Economii.
1.000 lei 0 lei 1.100 lei 1.100 lei 0 lei Desi diferenta dintre soldul total si media ultimelor 3 luni este pozitiva, banii nu sunt disponibili in ING Economii.
1.000 lei 300 lei 2000 lei 2300 lei 300 lei Diferenta dintre soldul total si media din ultimele 3 luni este de 1.300 lei, dar suma disponibila in ING Economii este de 300 de lei.
1.000 lei 900 lei 0 lei 900 lei 0 lei Diferenta dintre soldul total si media ultimelor 3 luni este negativa.
2..000 lei 2500 lei 1.000 lei 3.500 lei 1.500 lei Diferenta dintre soldul total si media trimestriala este de 1.500 de lei. Aceasta suma este disponibila in ING Economii.

Care este suma minima cu care poti sa iti deschizi un depozit la termen?

Suma minima este 1.000 lei/euro.

Pe ce perioade poti deschide depozitul?

Poti alege sa deschizi depozitul pe o luna, pe trei luni sau pe un an.

Ce dobanda primesc pentru depozitele la termen standard?

In functie de valuta in care economisesti si de perioda, beneficiezi de urmatoarele dobanzi la depozite:

Vezi aici Dobanda anuala
(dobanzile sunt fixe pe perioada constituirii depozitului)

Moneda Scadenta la 1 luna Scadenta la 3 luni Scadenta la 1 an
RON 0,1% 0,2% 1%
EUR 0,01% 0,05% 0,1%

Daca lichidezi depozitul inainte de scadenta, pierzi dobanda acumulata.

* conform legislatiei in vigoare, ING Bank calculeaza, retine si vireaza un impozit de 16% la toate dobanzile bonificate persoanelor fizice.

Ce dobanda primesc pentru Depozit Bonus?

Pentru banii noi din ING Depozit Bonus primesti dobanda 1,5%* pe an. Dupa 4 luni, suma initiala si dobanda se intorc automat in contul de economii, unde vor primi in continuare dobanda de 0,7% pe an. Dobanda pentru contul de economii se plateste in cont la sfarsitul fiecarei luni.
Daca ai nevoie de bani, te poti folosi oricand de ei, fara sa pierzi dobanda acumulata pana atunci.
Aici gasesti lista cu toate dobanzile valabile in acest moment.

Conform legislatiei in vigoare, ING Bank calculeaza, retine si vireaza un impozit de 16% la toate dobanzile bonificate persoanelor fizice.

*dobanda valabila pentru depozitele deschise in perioada 1 decembrie 2017 – 31 ianuarie 2018.

Economiile mele sunt “sigure sigure”?

Sumele depuse in conturi deschise la ING Bank N.V. Amsterdam Sucursala Bucuresti in conturi curente, conturi de economii sau conturi de depozit de catre clientii persoane fizice şi juridice sunt garantate in limita sumei de 100.000 euro/client, indiferent de numarul conturilor detinute la ING Bank NV. 

Afla mai multe aici.

Datorez CASS pentru dobanda primita?

Incepand cu anul 2017, datorezi si contributia la asigurari sociale de sanatate (CASS) pentru veniturile din investitii (de ex. dobanzi, castiguri de capital) doar daca:
-    nu realizezi anumite tipuri de venituri  prevazute de lege (de ex., venituri din salarii, din activitati independente, din pensii); si
-    veniturile tale medii lunare din investitii sunt mai mari decat salariul minim lunar brut (RON 1450 in 2017). 

Cota individuala CASS este de 5.5% aplicata la veniturile din investitii si nu se retine la sursa de catre banca, ea se stabileste de catre ANAF in anul urmator celui in care sunt obtinute veniturile. De exemplu, pentru veniturile din investitii obtinute in 2017, vei primi decizia de impunere in 2018.

Aceasta nota reprezinta o informare cu caracter general avand la baza Ordonanta de Urgenta 3/2017. Pentru determinarea situatiei tale personale, te rugam sa te adresezi unui consultant fiscal autorizat sau Administratiei Fiscale de care apartii.

Ce costuri am?

Niciunul. Nu ai comisioane pentru deschidere, lichidare, transferuri pentru niciun tip de depozit la termen.

Pentru a constitui un depozit in RON sau EUR trebuie sa detii un cont curent in aceeasi valuta deschis la ING Bank, pentru care se aplica comisioanele corespunzatoare conturilor respective.