ING Economii

Contul de economii in care economisesti bani in ritmul tau.

  • ai acces oricand la bani, fara sa pierzi dobanda acumulata
  • 1,3% p.a. in primele 4 luni prin ING Depozit Bonus, apoi 0,7% p.a.
  • costuri zero
Vreau cont

De cheltuit bani, oricine poate. De strans insa, nu toti reusesc. Si asta pentru ca nu toti au ING Economii - contul in care poti sa depui oricand, orice suma vrei tu. Ai zero costuri si comisioane din partea bancii. Cand stii ca nu ai reguli impuse, parca-i mai usor sa pui niste bani deoparte, nu-i asa?

Dobanda depozitului ti se mareste prin ING Depozit Bonus.
Dobanda depozitului ti se mareste prin ING Depozit Bonus.

Dobanda depozitului ti se mareste prin ING Depozit Bonus.

Pentru fiecare leu pe care-l ai in contul de economii primesti o dobanda de 0,7% pe an.
Poti primi o dobanda mai mare, de 1,3% pe o perioada de 4 luni, daca iti deschizi ING Depozit Bonus cu sumele nou economisite.

Te folosesti de bani oricand si nu pierzi dobanda la depozit.
Te folosesti de bani oricand si nu pierzi dobanda la depozit.

Te folosesti de bani oricand si nu pierzi dobanda la depozit.

Din ING Home'Bank sau in zona de Self’Bank iti poti transfera banii din contul de economii in contul curent si de acolo ii ai direct pe card. Fara sa pierzi vreun leu din dobanda acumulata.

Iti este la indemana sa economisesti.
Iti este la indemana sa economisesti.

Iti este la indemana sa economisesti.

Poti alimenta contul de economii prin transfer din contul tau ING ori de la alta banca. Poti chiar sa iti programezi transferurile dupa bunul plac.

Cauti un depozit la termen in lei?
Cauti un depozit la termen in lei?

Cauti un depozit la termen in lei?

Pentru sumele depuse in ING Depozit in lei de care vrei sa nu te atingi timp de 1 an de zile primesti o dobanda de 0,9% pe an.

Cauti un depozit la termen in euro?
Cauti un depozit la termen in euro?

Cauti un depozit la termen in euro?

Pentru sumele depuse in ING Depozit in euro de care vrei sa nu te atingi timp de 1 an de zile primesti o dobanda 0,1% pe an.

Cat costa?
Cat costa?

Cat costa?
  • 0 lei deschiderea contului de economii
  • 0 lei administrarea contului
  • 0 lei comision transferuri in cont curent ING
     

Afla mai multe

Vreau cont

Cum imi deschid un cont de economii sau un depozit?

Cum imi deschid un cont de economii la ING?

Daca ai deja cont curent in lei la ING Bank iti poti deschide un cont de economii prin ING Home'Bank, la Multimat sau in ING Office.

Daca inca nu esti client ING Bank vino in orice ING Office cu actul tau de identitate si iti vom deschide pe loc un cont curent in lei si un cont ING Economii.

Esti o persoana organizata cu multe planuri de viitor? Poti sa iti deschizi mai multe conturi ING Economii (maximum 3 in acelasi timp). Si, ca sa le administrezi mai usor, poti sa-i pui fiecaruia alt nume, in functie de obiectivele tale, in ING Home'Bank. Spre exemplu poti sa le spui “Turul Frantei”, “Pentru nunta” sau “Pentru bicicleta”.

Cu ce suma pot deschide un depozit bancar ING Depozit Bonus?

Poti deschide ING Depozit Bonus cu suma economisita in ING Economii ce depaseste media economiilor tale din ultimele 3 luni. In calculul mediei intra soldurile zilnice ale conturilor tale ING Economii, ING Depozit Bonus si ING Depozit in lei. Poti avea cel mult 50.000 lei in depozite Bonus si maxim 10 depozite Bonus in acelasi timp.

Media economiilor din ultimele 3 luni (ING Economii + ING Depozit in lei) Sold conturi ING Economii Sold conturi ING Depozit Sold total (ING Economii + ING Depozit) Suma maxima cu care se poate deschide depozitul Bonus Explicatie
1.000 lei 1.100 lei 0 lei 1.100 lei 100 lei Diferenta dintre soldul total si media din ultimele 3 luni este de 100 de lei. Aceasta suma este disponibila in ING Economii.
1.000 lei 0 lei 1.100 lei 1.100 lei 0 lei Desi diferenta dintre soldul total si media ultimelor 3 luni este pozitiva, banii nu sunt disponibili in ING Economii.
1.000 lei 300 lei 2000 lei 2300 lei 300 lei Diferenta dintre soldul total si media din ultimele 3 luni este de 1.300 lei, dar suma disponibila in ING Economii este de 300 de lei.
1.000 lei 900 lei 0 lei 900 lei 0 lei Diferenta dintre soldul total si media ultimelor 3 luni este negativa.
2..000 lei 2500 lei 1.000 lei 3.500 lei 1.500 lei Diferenta dintre soldul total si media trimestriala este de 1.500 de lei. Aceasta suma este disponibila in ING Economii.

Cum pun bani deoparte si cum am acces la ei?

Poti transfera bani in ING Economii din orice cont curent in lei deschis la ING Bank sau la alta banca. Ca sa economisesti constant, iti poti stabili o plata recurenta din contul tau curent in contul de economii, iar economiile tale vor creste luna de luna fara sa-ti mai bati tu capul cu transferul.

Cand vrei sa folosesti banii economisiti, ii transferi din ING Economii in contul tau curent de la ING Bank. Daca vrei ca alta persoana sa aiba acces la economiile tale, o poti imputernici oricand.

Cum sa economisesc cat mi-am propus?

Ca sa nu te iei cu alte cheltuieli si sa uiti de banii pe care voiai sa ii pui deoparte, poti sa economisesti constant, programandu-ti o plata recurenta. Iti poti alege suma, data si frecventa (saptamanala, lunara, trimestriala) cu care vrei sa economisesti. Apoi, suma aleasa de tine se va muta automat din contul tau curent in contul de economii ING Economii. 

De exemplu, poti alege data platii recurente imediat dupa ziua de salariu, ca sa fii sigur ca vei avea bani in cont. In ING Office, un consultant te va ajuta sa iti setezi plata recurenta. Daca ai ING Home’Bank, mergi in meniul “Plata in Lei”, alege suma pe care doresti sa o transferi automat din contul curent in contul de economii ING, iar la final bifeaza optiunea “Plati Programate Recurente”.
Dar nu ramane nimic batut in cuie. Poti oricand sa modifici sau sa stergi ordinele de plata recurenta in meniul “Plati Planificate” din Home'Bank.

Care este suma minima pe care o pot avea in contul de economii? Dar suma maxima?

Suma minima? Cat vrei tu. Poti economisi orice suma, oricat de mica. Suma maxima pentru care se acorda dobanda este de 1.000.000 lei/cont.

Nici la ING Depozit Bonus nu ai o suma minima obligatorie. Poti deschide depozit Bonus cu orice suma reprezentand “bani noi”. Poti avea cel mult 50.000 lei in depozite Bonus si maxim 10 depozite Bonus in acelasi timp. 

Si daca vreau sa imi deschid un depozit bancar la termen, ce ar trebui sa stiu?

Daca te-ai hotarat sa economisesti pe o perioada bine determinata, poti alege depozitele la termen in lei sau in euro.

Cate ceva despre depozitele la termen:

1. Care este suma minima cu care poti sa iti deschizi un depozit la termen?
Suma minima pe care trebuie sa o pui deoparte este de 1.000 de lei/euro. 

2. Pe ce perioade poti deschide depozitul?
Poti alege sa deschizi depozitul pe o luna, pe 3 luni sau pe un an. 

3. Ce se intampla la data scadenta?
La scadenta, in functie de alegerea ta initiala:
- depozitul bancar se va inchide, iar banii depusi initial impreuna cu dobanda aferenta se vor muta automat din depozit in contul tau curent
- depozitul bancar se va reinnoi pe o perioada identica celei initiale, iar dobanda se va muta in contul tau curent
- depozitul bancar se va reinnoi pe o perioada identica celei initiale, iar dobanda va ramane in depozit, capitalizandu-se.

4. Care sunt dobanzile de care pot beneficia?
In functie de valuta in care economisesti si de perioda, beneficiezi de urmatoarele dobanzi la depozite:

Vezi aici Dobanda anuala
(dobanzile sunt fixe pe perioada constituirii depozitului)

Moneda Scadenta la 1 luna Scadenta la 3 luni Scadenta la 1 an
RON 0,1% 0,3% 0,9%
EUR 0,01% 0,05% 0,1%

Daca lichidezi depozitul inainte de scadenta, pierzi dobanda acumulata.

5. Unde pot deschide un depozit bancar?
Poti deschide si poti lichida depozitele in Home`Bank, la Multimat sau in ING Office.

Ce primesc?

Scurt si la obiect: Ce dobanda primesc pentru economiile mele?

Pentru banii noi din ING Depozit Bonus primesti dobanda 1,3% pe an. Dupa 4 luni, suma initiala si dobanda se intorc automat in contul de economii, unde vor primi in continuare dobanda de 0,7% pe an. Dobanda pentru contul de economii se plateste in cont la sfarsitul fiecarei luni.
Daca ai nevoie de bani, te poti folosi oricand de ei, fara sa pierzi dobanda acumulata pana atunci.
Aici gasesti lista cu toate dobanzile valabile in acest moment.

* conform legislatiei in vigoare, ING Bank calculeaza, retine si vireaza un impozit de 16% la toate dobanzile bonificate persoanelor fizice.

Economiile mele sunt “sigure sigure”?

Sumele depuse in conturi deschise la ING Bank N.V. Amsterdam Sucursala Bucuresti in conturi curente, conturi de economii sau conturi de depozit de catre clientii persoane fizice şi juridice sunt garantate in limita sumei de 100.000 euro/client, indiferent de numarul conturilor detinute la ING Bank NV. 

Afla mai multe aici.

Datorez CASS pentru dobanda primita?

Incepand cu anul 2017, datorezi si contributia la asigurari sociale de sanatate (CASS) pentru veniturile din investitii (de ex. dobanzi, castiguri de capital) doar daca:
-    nu realizezi anumite tipuri de venituri  prevazute de lege (de ex., venituri din salarii, din activitati independente, din pensii); si
-    veniturile tale medii lunare din investitii sunt mai mari decat salariul minim lunar brut (RON 1450 in 2017). 

Cota individuala CASS este de 5.5% aplicata la veniturile din investitii si nu se retine la sursa de catre banca, ea se stabileste de catre ANAF in anul urmator celui in care sunt obtinute veniturile. De exemplu, pentru veniturile din investitii obtinute in 2017, vei primi decizia de impunere in 2018.

Aceasta nota reprezinta o informare cu caracter general avand la baza Ordonanta de Urgenta 3/2017. Pentru determinarea situatiei tale personale, te rugam sa te adresezi unui consultant fiscal autorizat sau Administratiei Fiscale de care apartii.

Cat costa?

Ce costuri am?

Niciunul. Nu ai comisioane pentru deschiderea, administrarea sau inchiderea contului de economii sau a depozitului Bonus. Nu ai comisioane nici pentru incasarile in ING Economii sau pentru transferurile din acest cont.