Cardurile ING

Cele mai folositoare instrumente de plata.

 • le folosesti aproape oriunde: la magazinul de jos sau la un hotel de lux sau pe net...
 • retragi euro cu orice tip de card, de la ATM-urile ING
 • cumparaturile tale sunt sigure si esti permanent in control
Vreau cardul

 

De ce sa iti faci un card ING? Nu pentru ca se poarta, ci pentru ca este util. Iar unele carduri sunt poate chiar mai utile decat ti-ai imagina. Le poti folosi pentru salariu, pentru plati in toata lumea, pentru rezervari la hotel sau inchirieri de masini in strainatate - pe scurt, pentru o multime de operatiuni pe care poti sa le faci rapid. Descopera rand pe rand cardurile bancare de mai jos.

 

Stii pe ce se duce fiecare leut.
Stii pe ce se duce fiecare leut.

Stii pe ce se duce fiecare leut.

Prin ING Home'Bank - cel mai prietenos serviciu de internet banking - ai toate informatiile despre banii tai. Stii oricand pe ce ai cheltuit banii, setezi alerte si limite pentru carduri sau le blochezi. 

Retragi euro cu orice tip de card ING.
Retragi euro cu orice tip de card ING.

Retragi euro cu orice tip de card ING.

Ai nevoie de euro? Imediat se rezolva. Introdu cardul bancar ING in ATM-ul ING de euro si poti retrage pe loc suma dorita. Chiar nu conteaza ce card ING ai, poate fi chiar si in lei. 

Ai super securitate la plata cu cardurile ING.
Ai super securitate la plata cu cardurile ING.

Ai super securitate la plata cu cardurile ING.

Asigura-te ca nu vede nimeni PIN-ul cand il tastezi pentru ca de restul ne-am asigurat noi. Cardurile au chip securizat incorporat pentru plata in magazine si tehnologia 3D Secure pentru plati online. 

Tac-pac si ai platit. Prin tehnologia contactless.
Tac-pac si ai platit. Prin tehnologia contactless.

Tac-pac si ai platit. Prin tehnologia contactless.

Pentru cumparaturile facute in tara mai mici de 100 lei, sau pana in 20 de euro daca esti in strainatate, plata o poti face fara sa tastezi PIN-ul. Doar apropii cardul de POS-ul contactless si gata. 

Alege ce card bancar ti se potriveste.
Alege ce card bancar ti se potriveste.

Alege ce card bancar ti se potriveste.

Daca ai nevoie de un card pentru salariu, retrageri la ATM sau plati cu cardul, alege cardul standard VISA Electron International. Daca vrei un card premium, poti alege cardul Gold. Daca ai fonduri in valuta si/sau drumuri dese in strainatate, s-ar potrivi si cardul in Euro. Daca esti un impatimit al cumparaturilor. Vezi ce iti ofera ING Credit Card.

Vreau cardul

Cum obtin sau reinnoiesc un card bancar?

In cat timp se emite un card ING Bank?

Cardurile de tip Visa Electron Contactless se emit instantaneu, iar codul PIN il primesti prin SMS. Celelalte tipuri de carduri sunt emise in 2-3 zile lucratoare.

Cate carduri secundare pot atasa unui cont?

Poti atasa un numar nelimitat de carduri la acelasi cont. Trebuie sa stii insa ca vei plati costuri de administrare pentru acestea.

Cardul se reinnoieste automat?

In cazul cardurilor utilizate in mod curent*, reinnoirea se face automat. Noul card este trimis in ING Office-ul de care apartii cu aproximativ 10 zile inainte de data expirarii (cardul expira la sfarsitul lunii inscrise pe el).

*cardurile nefolosite in ultimele 6 luni nu sunt reinnoite, insa nu e problema pentru ca poti obtine oricand pe loc un card bancar nou in orice ING Office. 

Se pot emite carduri in USD?

In prezent, oferta ING Bank nu include carduri atasate conturilor in USD, pentru persoane fizice.

Cum folosesc un card ING?

Unde pot utiliza cardurile ING?

Cardurile bancare VISA Electron International, VISA Clasic, MasterCard Standard International, ING Visa Euro si ING VISA Gold pot fi utilizate pentru:

 • Retragere de la ATM
 • Depunere la ATM-ul ING
 • Schimbare cod PIN la ATM-ul ING 
 • Acces la ATM EUR (schimb valutar, retragere si depunere EUR din/in contul atasat cardului)
 • Permite tranzactii foarte rapide la Fast Pay (prin scanarea codului de bara de pe factura)
 • Plati facturi, transferuri, rambursari linii credit, schimburi valutare, tiparire extras de cont la Multimat, in ING Self’Bank 
 • Interogare sold cont bancar atasat cardului la ATM ING sau Multimat
 • Plati la POS la comercianti in tara si strainatate
 • Tranzactii pe Internet

Care sunt limitele de tranzactionare cu cardul si ce fac daca am nevoie de modificarea lor (marire/micsorare)?

Limitele de tranzactionare cu cardul sunt diferite in functie de tipul de card (credit, debit), precum si in functie de tipul de tranzactie.
Pentru majoritatea cardurilor emise de ING Bank, avem limita zilnica de 5 tranzactii in valoare de maxim 20000 RON.
Poti oricand sa maresti sau sa micsorezi aceste limite intrand in contul tau Home’Bank, la sectiunea “Conturi, Carduri - Cardurile mele”. Selectezi cardul, canalul de modificat si completezi suma si/sau numarul de tranzactii in functie de nevoile tale. Trebuie sa fii atent si la data de expirare a limitelor, precum si la suma maxima pana la care poti face modificarea.
Daca nu ai serviciul ING Home’Bank activat, ne poti contacta la numarul la 0214028391 (ING My’Line)

Ce carduri ING Bank pot fi utilizate in afara tarii?

Toate cardurile bancare ING pot fi utilizate atat in tara, cat si in strainatate. Poti retrage numerar sau poti plati la comerciantii care afiseaza sigla VISA/MasterCard. Companiile care accepta astfel de modalitati de plata isi pot rezerva insa dreptul de a accepta sau nu anumite tipuri de card.

Ai folosit cardul tau ING in strainatate. Ce se intampla mai departe?

Rezervarea sumei. Comerciantul trimite catre noi o cerere de autorizare a tranzactiei. El vrea doar confirmarea ca ai suficienti bani in cont pentru a face plata. Pot trece mai multe zile pana la solicitarea platii. Ca sa evitam epuizarea disponibilului din contul tau pana atunci, noi blocam o suma de bani pentru o perioada de pana la 14 zile.

Solicitarea de plata. Cand platesti cu cardul tau in lei la comercianti din strainatate, lucrurile stau un pic diferit fata tranzactiile din tara. Comerciantii nu vor primi lei in schimbul cumparaturilor tale, ci una dintre valutele cele mai larg acceptate. Acesta este motivul pentru care noi folosim Euro ca moneda de plata pentru tranzactiile internationale. Orice tranzactie facuta la comercianti din afara Romaniei va fi transformata in Euro de catre Visa/ Master Card (daca nu este deja exprimata in euro) in ziua in care se solicita plata. Intra pe pagina oficiala a Visa/Master Card pentru informatii despre cursul aplicat.

Debitarea sumei. Mai departe, noi iti vom lua din cont contravaloarea in lei a sumei transformate in euro de Visa/Master Card, la cursul ING de vanzare din momentul debitarii sumei in cont. Poti sa vezi cursul pe care noi il aplicam la tranzactiile cu cardul aici.

Cardurile ING Bank pot fi utilizate la platile pe internet?

Toate cardurile ING pot fi utilizate pentru plati pe internet. Companiile care accepta astfel de modalitati de plata isi pot rezerva, insa, dreptul de a accepta sau nu anumite tipuri de card.

Ce detalii de pe card trebuie introduse la efectuarea unei plati cu cardul pe internet?

Pentru efectuarea unei plati pe internet sunt necesare urmatoarele date:

 • tip card: Visa, MasterCard, etc.;
 • nume (asa cum apare pe card);
 • numarul cardului (cele 4 grupuri a cate 4 cifre aflate pe card);
 • data expirarii cardului (se gaseste sub numarul cardului si este de forma ll/aa);
 • codul/numarul CVV pentru Visa / CVC pentru MasterCard (codul de 3 cifre aflat pe spatele cardului);
 • parola 3D Secure, in cazul in care ti se solicita. 

Ce este tehnologia contactless?

Cum inscrii cardul pe Paypal si cum obtii codul de confirmare?

Pentru a-ti inscrie cardul pe Paypal este necesar sa ai in cont minim 1,5 EUR, asa ca intai ar trebui sa te asiguri ca ai bani in cont.
Pentru finalizarea inscrierii, Paypal iti solicita si un cod de confirmare, pe care il poti obtine astfel:

 • Daca tranzactia apare pe extrasul de cont, verifici detaliile tranzactiei in extras;
 • Daca tranzactia este in curs de procesare, poti verifica sectiunea de „Tranzactii in asteptare”, regasesti tranzactia si codul aferent;
 • Ne contactezi la My'Line: *2ING sau *2464
  sau apelabile atat din retele nationale, cat si din strainatate: 
  Tel: 031 406 2ING sau Tel: 031 406 2464

Astept o incasare Paypal si vreau sa stiu: cand intra banii in contul de la banca?

Incasarile pe card de la Paypal sau site-uri similare se fac automat (in momentul in care suma ajunge la ING Bank, este virata in contul bancar). Procesul tranzactiei poate dura intre 2 si 5 zile, de la data la care Paypal proceseaza tranzactia (data la care primesti confirmarea Paypal) pana la data care banii intra in banca.

Se poate anula o plata cu cardul?

Daca tranzactia nu s-a decontat (este in curs de procesare), o poti anula numai prin contactarea comerciantului. Acest tip de tranzactii nu pot fi anulate prin contactarea bancii.

Cum stiu ca totul e sigur?

Cat de sigure sunt platile cu cardul pe internet?

Cum procedez pentru blocarea unui card (in caz de furt, pierdere)?

Te relaxezi inainte sa decolezi.
Te relaxezi inainte sa decolezi.

Te relaxezi inainte sa decolezi.

 

Ai acces gratuit pentru tine și cineva drag în Business Lounge din Aeroportul Henri Coandă din Bucuresti. Promotie valabila pana la 31.12.2017.

Ai asigurare inclusa pentru cumparaturi.
Ai asigurare inclusa pentru cumparaturi.

Ai asigurare inclusa pentru cumparaturi.

Toate cumparaturile efectuate cu cardul ING Gold sunt asigurate impotriva furtului sau a deteriorarii accidentale. Deci ai o grija mai putin atunci cand faci sesiuni prelungite de shopping.

Linie dedicata pentru operatiuni de la distanta.
Linie dedicata pentru operatiuni de la distanta.

Linie dedicata pentru operatiuni de la distanta.

La Gold'Line 021 402 85 95 o domnisoara amabila iti raspunde pe loc si te poate ajuta sa faci transferuri in lei si valuta intre conturile tale sau catre alte banci sau sa deschizi/inchizi depozite. 

Esti informat la fiecare operatiune din cont.
Esti informat la fiecare operatiune din cont.

Esti informat la fiecare operatiune din cont.

De fiecare data cand in contul tau bancar are loc o tranzactie - fie ca s-a facut o plata sau ai primit bani - imediat esti notificat printr-un mesaj SMS. Configureaza-ti serviciul direct din Home'Bank. 

Cu ING Gold esti bine primit oriunde in lume.
Cu ING Gold esti bine primit oriunde in lume.

Cu ING Gold esti bine primit oriunde in lume.

O selectie a celor mai elegante hoteluri din lume prin Visa Luxury Hotels, acolo unde esti tratat ca un VIP. Afla totul despre beneficiile tale premium aici.

Beneficiezi de curs de schimb preferential.
Beneficiezi de curs de schimb preferential.

Beneficiezi de curs de schimb preferential.

Ai un curs avantajos pentru schimburile valutare in lei-EUR/lei-USD.    

Prin ING Home'Bank vine banca la tine. Oriunde ai fi.
Prin ING Home'Bank vine banca la tine. Oriunde ai fi.

Prin ING Home'Bank vine banca la tine. Oriunde ai fi.

Fara sa te coste in plus, pe langa Cardul ING Gold primesti si ING Home'Bank - cel mai prietenos internet banking. Te conectezi, vezi tot ce se intampla in conturile tale si faci plati cand vrei tu. 

Cat te costa?
Cat te costa?

Cat te costa?

Pentru primul card atasat contului:

 • 0 lei taxa de achizitie pentru Optiunea GOLD pana pe 31 decembrie 2017*
 • 20 lei/luna taxa de administrare pentru Optiunea GOLD

*taxa standard este 150 lei

Pentru orice card in plus atasat la acelasi cont:

 • 120 lei comision de emitere card
 • 120 lei administrare anuala

Zero comision la cumparaturi, pentru plati in euro.
Zero comision la cumparaturi, pentru plati in euro.

Zero comision la cumparaturi, pentru plati in euro.

Cat costa, atata dai. Nu ai niciun fel de comision pentru platile in euro, fie ca mergi la Milano sa te innoiesti, fie ca iti comanzi ceva de pe net sau achiti cu cardul un bilet la muzeu.

Faci depuneri si retrageri in euro.
Faci depuneri si retrageri in euro.

Faci depuneri si retrageri in euro.

In orice ING Office ai veni, poti sa scoti sau sa depui euro la orice ora. Sau, daca esti in strainatate si ai nevoie de euro, poti retrage de la ATM, cu un comision fix de 4 euro/tranzactie. 

Faci schimburi valutare super simplu la ATM.
Faci schimburi valutare super simplu la ATM.

Faci schimburi valutare super simplu la ATM.

Cu cardul ING Euro poti face schimburi valutare, depuneri si retrageri in lei direct la ATM-urile ING, la orice ora vrei tu.

Tac-pac si ai platit. Prin tehnologia contactless.
Tac-pac si ai platit. Prin tehnologia contactless.

Tac-pac si ai platit. Prin tehnologia contactless.

Pentru cumparaturile facute in strainatate de pana in 20 de euro, plata o poti face fara sa tastezi PIN-ul. Doar apropii cardul de POS-ul contactless si gata, ai si platit. 

Cat te costa?
Cat te costa?

Cat te costa?

Pentru cardurile/conturile in euro deschise dupa data de 3 octombrie 2016, platesti:

 • 0 euro taxa de emitere card
 • 0 euro taxa de administrare card
 • 2 euro/luna taxa de administrare cont curent in Euro (la care este atasat cardul)
Vreau cardul