ING Credit Protect

Protejeaza-te de situatia in care o vreme nu ai mai putea plati creditul de nevoi personale.

 • iti acopera temporar ratele la banca sau soldul creditului
 • excluisv pentru protectie in cazul creditului ING Personal

Vreau credit

Vrei sa iti faci un credit ING Personal, dar te gandesti ce faci daca ceva se intampla si nu poti sa-l mai platesti? Pentru astfel de momente neprevazute exista asigurarea ING Credit Protect. Ea iti plateste ratele la banca, o vreme, pana te pui si tu pe picioare. 

Protectie pentru plata creditului.
Protectie pentru plata creditului.

Protectie pentru plata creditului.

Este o asigurare ce iti ofera protectie atat tie, cat si familiei tale, cand nu mai poti plati pentru o vreme creditul tau de nevoi personale ING Personal. Consulta situatiile acoperite.

Asigurarea iti da timp sa te recuperezi.
Asigurarea iti da timp sa te recuperezi.

Asigurarea iti da timp sa te recuperezi.

Pana cand te pui pe picioare, in situatii in care iti este dificil sa iti plateste creditul, asigurarea plateste pana la 9 rate, in locul tau.

Potrivit pentru diverse categorii de venituri.
Potrivit pentru diverse categorii de venituri.

Potrivit pentru diverse categorii de venituri.

Poti fi salariat, pensionar sau non-salariat. Descopera riscurile acoperite in functie de tipul de venit pe care il ai.

Cat costa?
Cat costa?

Cat costa?

Singurul cost al asigurarii este prima lunara de 0.138% aplicabila la valoarea de 101% a soldului creditului tau. Rata scade de la luna la luna, odata cu scaderea soldului.

Esti asigurat pana la ultimul leu.
Esti asigurat pana la ultimul leu.

Esti asigurat pana la ultimul leu.

Toata suma pe care o mai ai de rambursat la banca este acoperita de asigurare daca tu patesti ceva. Adica nu lasi creditul mostenire nimanui, nici macar o parte. Este achitat integral.

Esti asigurat de multiple ori.
Esti asigurat de multiple ori.

Esti asigurat de multiple ori.

Se poate intampla sa fii in concediu medical o perioada, iar apoi sa ramai fara job. Asigurarea ramane valabila de fiecare data si iti acopera ratele la credit. Descopera situatiile acoperite.

Vreau credit

Riscuri acoperite

De ce mi-as face asigurare?

Simplu. Ca sa nu ai grija ratelor. Cu ING Credit Protect, stii sigur ca iti vei putea plati ratele orice ar fi. Cu alte cuvinte daca se intampla ceva, ING Credit Protect iti acopera plata creditului pana te pui pe picioare.

Ce situatii sunt acoperite?

Deces din accident sau imbolnavire Incapacitate temporara de munca Pierderea involuntara a locului de munca Spitalizare din accident
Indemnizatia de asigurare 101% din soldul creditului Rata lunara credit Rata lunara credit Rata lunara credit
Limita indemnizatie 90.900 lei 6/9 rate per eveniment
18 rate per contact.
Valoarea maxima a unei rate fiind de 4.500 lei
6 rate per eveniment
18 rate per contact.
Valoarea maxima a unei rate fiind de 4.500 lei
1 rata per eveniment
2 rate per contact.
Valoarea maxima a unei rate fiind de 4.500 lei
Perioada de excludere* Nu se aplica Nu se aplica 60 de zile Nu se aplica
Perioada de asteptare* Nu se aplica 30 de zile 60 de zile 7 zile

Cine isi poate face asigurare?

Foarte probabil, chiar si tu. Trebuie doar sa iti faci un credit de nevoi personale ING Personal, si sa te incadrezi in limitele de varsta sau in categoriile de venituri. 

Dupa varsta:

 • Varsta minima: 18 ani. 
 • Varsta maxima: 64 ani neimpliniti, in cazul barbatilor, 62 ani neimpliniti, in cazul femeilor si 54 ani neimpliniti, in cazul navigatorilor. 

Dupa venituri:

 • Salariat
 • Non-salariat: persoane fizice autorizate, persoane care desfasoara o profesie liberala, care inregistreaza venituri din drepturi de proprietate intelectuala, din rente viagere, chirii, dividende, contracte de colaborare, navigatori, cenzori, administratori.
 • Pensionar

Veniturile mele vin din alte surse, nu din salariu sau pensie. In cazul asta ce imi acopera asigurarea?

Daca esti persoana fizica autorizata, navigator, administrator/cenzor, exerciti o profesie liberala, ai drepturi de proprietate intelectuala sau obtii venituri din rente viagere, chirii, dividende, contracte de colaborare, trebuie sa stii ca:

 1. Somajul nu poate fi acoperit. In schimb, iti oferim protectie in cazul spitalizarii ca urmare a unui accident. Caz in care iti va fi platita o rata lunara, de cel mult 2 ori pe intreaga durata a creditului. 
 2. In caz de incapacitate temporara de munca, asigurarea iti va acoperi maxim 9 rate lunare pentru un eveniment, dar nu mai mult de 18 luni pe intreaga durata a creditului. 

Ce daune sunt acoperite in caz de incapacitate temporara de munca (concediu medical sau somaj)?

Daca ceva se intampla – te imbolnavesti sau devii somer din motive independente de tine – conteaza pe noi. Preluam noi ratele creditului tau astfel incat tu sa fii preocupat doar de cum sa te pui din nou pe picioare. 

Asigurarea acopera rata pentru 6, cel mult 9 luni pentru un eveniment, dar nu mai mult de 18 luni pe intreaga durata a creditului. Totul in limita a 4.500 lei pentru o rata de credit si in conformitate cu conditiile asigurarii. 
Pentru mai multe detalii poti consulta pagina de beneficii aici.

Sunt pensionar. Ce daune sunt asigurate?

Sunt doua la numar: riscul de deces din accident si riscul de deces din imbolnavire. In ambele cazuri, asigurarea iti va rambursa intregul sold al creditului.

Ce se intampla cu creditul in cazul decesului beneficiarului creditului?

Daca acest lucru se intampla, atunci familia sau mostenitorii nu vor purta povara creditului pentru ca intregul sold va fi acoperit de asigurare . Cu alte cuvinte, vom lua grija creditului de pe umerii celor dragi tie.

Costuri

Cat costa?

Singurul cost al asigurarii este prima lunara. Adica 0,138% din valoarea soldului creditului. Si ea va scadea odata cu rambursarea creditului. 

Un calcul orientativ: la un credit de 20.000 de lei, suma de plata pentru prima luna este 27,87 lei. Ulterior, ea va scadea proportional cu suma ramasa de rambursat.

Cum platesc asigurarea?

Prima se ia automat din contul tau, in fiecare a 3-a zi lucratoare a lunii si se vireaza in contul Asiguratorului. 

Exista vreo limita a sumei pentru ratele platite de asigurator?

Da, exista. Valoarea maxima a ratei pe care o platim prin asigurare este de 4.500 lei. Daca suma lunara de plata este mai mare, diferenta va fi acoperita de catre tine. 

Cum cumpar

Cand pot sa imi fac asigurare?

Vine la pachet cu ING Personal. Adica fix atunci cand achizitionezi un credit de nevoi personale ING Personal, poti alege sa te protejezi cu ING Credit Protect.

De unde pot cumpara asigurarea?

Din orice ING Office sau Agentie ING, adica de unde iti iei si creditul de nevoi personale. ING Personal in momentul in care semnezi pentru el. 

Am deja un credit. Pot lua asigurarea?

Ne pare rau, dar aceasta asigurare se poate achizitiona exclusiv la semnarea pentru un credit ING Personal. Nu acopera alte tipuri de credite si nici nu poate fi luata ulterior achizitionarii creditului. Dar avem o solutie pentru a nu lasa o povara familiei tale drept mostenire in cazul in care tu nu vei mai fi alaturi de ei: Asigurarea ING Vita Protect. 

Dauna

Ce fac in caz de dauna?

Te linistesti si apoi iei legatura cu noi. 
Cu ce trebuie sa fii pregatit insa, iti spunem de-acum:

 1. Formularul de notificare a evenimentului. Il gasesti aici
 2. Alte documente standard, in functie de eveniment. Lista intreaga, aici
 3. Dosarul-care se poate deschide in ING Office-ul de care apartii. 

Dar mai exista si situatii speciale pentru care s-ar putea sa-ti cerem documente suplimentare. 

Cum se face plata de catre asigurator?

Simplu. Ratele sau soldul creditului, in limitele asigurarii, sunt virate direct catre noi, in numele tau, de catre Asigurator, dupa analiza documentelor solicitate.

Vreau credit